Istorijat FK LSK

U periodu izmedju dva rata mladež u Laćarku je uključena u više sportskih disciplina, a najpopularnija je bio fudbal. Avgusta 1928. godine gimnazijalci iz Laćarka, radnici „Varde’’ i privatne zanatlije su osnovali fudbalski klub. Prvo igralište se nalazilo na sadašnjoj lokaciji Doma kulture. Osnivači kluba su : Jova Lazarević- Dumer, Rada Simunović-Selja, Dobra Kličković, Mija Konjević i Jova Vujić. Prvi golman je bio Mauer. Bekove su igrali Rada Simunović i Toma Mauer. U half liniji su igrali Fanović i Pavković, u navali Jova Lazarević, Mija Konjević (prvi kapiten FK LSK) i Rajko Jovčić.

Sportska oprema je bila , crna košulja i bele kopačka, a prvi dresovi su bili crno-zelene boje.

Smenom generacije 1937. godine formiran je novi sastav fudbalskog kluba, pošto su stariji fudbaleri prestali da igraju. Ta nova generacija kluba bila je : Brata Rihtarić, Živko Skakun, Steva Marušić, Nega Štrbački, Laza Jočvić, Štefika Kern i drugi. Tadašnji odbor fudbalskog kluba sačinjavali su: Ivan Rihtarić, Nikola Kern i Boža Konjević. U to vreme odigrana je utakmica u Laćarku sa Jugoslavijom iz Beograda.

Mesto sadašnjeg igrališta dobijeno je od pravoslavnog sveštenika u Laćarku, Milorada Vukajlovića, bez ikakve nadoknade.

Fudbal u Laćarku se igarao i za vreme II svetskog rata sa „Viktorijom’’ koju su osnovali folksdojčeri. Posle rata 1945. godine, za fudbalski klub igraju omladinci, šesnaestogodišnjaci: B. Milovac, M. Vlaović-Lele, B. Lađinović- Caber, M. Vitasović, Ž. Kosanović i drugi. U teškim i siromašnim posleratnim vremenima fudbaleri nisu imali nikakvu opremu. Postoji priča da se išlo u Srbiji kod nekog povratnika iz Nemačke po fudbalsku loptu. Išli su: Mićan Ninković, Milenko Vlaović-Lele, Sava Ninković i čika Lazo Šeiko, koji je sa istim bio u Nemačkoj te je znao za loptu. Dogovor je bio da se lopta preda na Savi, za kantu masti i jednu polu slanine. Vlasnik lopte nije hteo da je da sve dok mu Mićan Ninković ne skine svoje „gojzerice’’. Mićan je sa drugovima u Laćarak stigao bos, ali je doneta fudbalska lopta.

Od 1945. do 1950. godine bilo je previranja u fudbalu Laćarka. Pored Laćaračkog kluba 1947. godine osnovan je i FK „Radnički’’ za koji su igrali radnici Drvnog kombinata „Varda’’. Godine 1949. ova dva kluba se fuzionišu, a sezone 1950/51. se ponovo osniva FK „Drvodeljac’’ od strane radnika „Varde’’.

Fudbalski klub u Laćarku i dalje egzistira i igra u višem rangu sve do sezone 1962/63. kada se ponovo fuzionišu u novi klub prvo pod imenom „Drvodeljac’’ pa „Varda’’ i najzad FK „LSK’’. Od 1963. godine do sezone 1967/68.

FK „LSK’se takmiči u svojoj istoriji postojanja najvišem rangu takmičenja, u Jedinstvenoj vojvođanskoj ligi. Od sezone 1968/69. FK „LSK’’ se takmiči u Novosadsko-Sremskoj zoni sve do sezone 1972/73., od kada se takmiči u Sremskoj ligi sve do 1978. godine.

Od 1978. do 1992. godine FK „LSK’’ se takmiči u Novosadsko-Sremskoj zoni, da bi se od 1992. do 1995. godine takmičio u drugoj Vojvođanskoj liči grupa-istok. Od 1995. godine FK „LSK’’ se takmiči u Sremskoj ligi.

Sampionska generacija pionira osvajači kupa na području cele Vojvodine 1993 godina

Prvi tim 1995Jedna od najuspešnijih selekcija omladinaca

70 godina LSK-a – prijateljska utakmica sa FK Partizan 1998 godina

80 godina LSK – prijateljska utakmica sa FK Vojvodina 2008 godina

Osvajaci kupa na terirotoriji fudbalskog saveza Sremske Mitrovice 2013 godina